Bourgondische Dallen

Bourgondische dallen vloeren zijn prachtige vloeren met een zeer rustieke uitstraling. De meeste van deze Bourgondische dallen zijn prettig in het gebruik. Toch is de verwerking van Bourgondische dallen een specialiteit. Bij het leggen van Bourgondische dallen is het belangrijk dat er gebruik gemaakt wordt van de juiste materialen. Op deze manier voorkomt u los liggende Dallen en / of  nare vlekken.

Bourgondische dallen zijn er in verschillende soorten en maten. Je hebt 1e laags Bourgondische dallen, 2e laags Bourgondische dallen en bijv. nieuwe Bourgondische dallen. Hieronder vind u wat uitleg over deze dallen.

1e laags Bourgondische Dallen

Deze Dallen zijn vaak zeer oud en worden uit oude franse gebouwen gehaald. Het oppervlak van deze stenen is redelijk tot zeer ongelijk, maar deze Bourgondische dallen brengen een prachtige karakteristieke sfeer. Deze dallen zijn o.a verkrijbaar bij ’t Achterhuis in Udenhout.

2e laags Bourgondische dallen

1e laags dallen zijn vaak erg dik en ongelijk. Daarom worden deze tegels vaak opgezaagd in plakken. De plakken onder de toplaag, worden verkocht als 2e laags dallen. Het is erg belangrijk deze vloeren goed te impregneren omdat de toplaag een erg open structuur heeft. Ook deze dallen vind u bij ’t Achterhuis in Udenhout.

Nieuwe Bourgondische dallen

Het voordeel van nieuwe Bourgondische dallen is dat ze gemaakt worden van Kalksteen / marmer. Doordat de structuur van deze steen wat dichter is zijn deze vloeren zeer fijn in gebruik, terwijl u in sfeer geen concessies hoeft te doen. Deze dallen zijn er in verschillende kleurtinten en afwerkingen, die ook prachtig gemengd kunnen worden. Voor meer informatie over deze Bourgondische dallen raden wij u aan eens een kijkje te nemen op de website van “van den Heuvel & van Duuren”