De Tegelzetter

Het verschil tussen een tegelzetter en een tegelplakker.
 
 

Het beroep tegelzetter is ontstaan bij metselen. Vroeger waren er eingelijk geen tegelzetters. De metselaar maakte ook het tegelwerk. Cor van den Heuvel is één van deze metselaars van vroeger. Hij werd niet voor niets 2e op de metsel kampioenschappen van Nederland in zijn schooltijd :-). Inmiddels is hij wel een stukje ouder maar als het gaat om ambachtelijk tegelen (dus tegels zetten) is hij één van de beste. Cor wordt dan ook vaak gevraagd voor het ambachtelijke specie werk. Dit zijn vaak oude of natuurstenen vloeren.
 

Tegels zetten is totaal iets anders dan tegels plakken. En een tegelzetter is dan ook totaal iets anders dan een tegelplakker.

 

Mocht U ongelijke gedeeltes in een ondervloer hebben. Of de ondervloer is niet waterpas. Dan bent U vaak slecht af met een tegelplakker. De tegelplakker (in tegenstelling tot de tegelzetter) zal al snel kiezen voor egaline. 1. Een dure grap. En 2. Kwalitatief niet 100%.
Zodra een tegelzetter met zo’n tegelwerk aan de gang gaat, zal hij de vloer goed aanbranden en de vloer in één laag strak en waterpas afwerken. Dit scheelt niet alleen geld. Maar wat nog belangrijker is voor een mooie tegelvoer, hij is ook beter van kwaliteit.
 

Cor geeft het stokje van de tegelzetter ook door aan zijn zoons. Die zijn inmiddels al even getraind in dit schitterende vak. En maken dan ook veel mooi werk voor de mooiste bedrijven op het gebied van oude vloeren en natuursteen.

Tags:

No comments yet.

Leave a Reply