Tegels in de specie leggen

Metsellen of Lijmen?

Tegels in de specie leggen

In sommige gevallen in het handig een tegelzetter te nemen die ook kan metselen. Dit geldt vooral bij het leggen van natuursteen of bij ongelijke en/of verdiepte ondervloeren. Een voordeel van een tegelvloer in de specie leggen in deze gevallen, is dat de tegelvloer mooi gelijk en op hoogte gelegd kan worden. Dit scheelt U bijv. de kosten van een smeervloer of egaline. Vooral egaliseren is een dure grap vergeleken een tegelvloer die direct in de specie gelegd kan worden.

Te dik voor lijm. Te dun voor specie. Wat nu…?

Bij sommige tegelvloeren is het belangrijk aan een bepaalde hoogte te blijven. De tegelvloer mag dan bijv. maar 3 a 4 cm omhoog komen.

In deze gevallen is het extra belangrijk de vloer goed aan te branden voor de hechting. Daarnaast is het gebruiken van de juiste materialen cruciaal. Van den Heuvel & Zn gebruikt alleen top materialen met de beste prijs kwaliteit verhoudingen. Het is dus voor ons geen enkel probleem de tegelvloer veilig, vast en op uw gewenste hoogte te leggen!

Tags:

2 Responses to “Tegels in de specie leggen”

 1. sas 11 oktober 2011 08:29
  #

  ik heb oude cementtegels waar egaline op zit kan ik deze ook in cement leggen?
  niet elke tegel heeft een even dikke laag cement en ik heb dus plm 3 a 3,5 cm ruimte over om ze dik te leggen maar ik weet niet of je cementtegels in cement kan leggen

 2. Cor 11 oktober 2011 09:19
  #

  Hallo Sas

  U kunt cement tegel gewoon in de Specie leggen. Dit is geen probleem.
  Wel dient dit goed te gebeuren, gezien de dikte van de totaalvloer niet
  over houd.

  Maar het kan zeker.

  Gr. John

Leave a Reply